Utas és Holdvilág

57 éves vagyok, szerintem hetedszer olvasom ezt a különleges könyvet, először huszonévesen lehetett a kezemben az egyetemen (szinte biztos, hogy akkor a nagyobb részét egyáltalán nem értettem meg), de az író zsenijének köszönhetően a varázslat már akkor is működött.

Úgy gondolom, hogy ezt a könyvet bármikor jó kézbe venni és beleolvasni, ezért írom most ezt a bejegyzést.

Két oldal is nagy élmény, 20 oldal már magával visz valami különleges és #lényegi felé. Nem hiszem, hogy a világon több mint 10 ilyen szintű műalkotás van, egy regény, ami formáját tekintve könyv, tekintve annál sokkal több. A nem kevés zseniális magyar egyike, Szerb Antal írta, tragikusan rövid élet adatott neki ebben az országban, de akik olvashatják, biztosan életre szóló élménnyel lesznek gazdagabbak.

Minden emberi történet egyedi és érdekes, ezt mindannyian tudjuk. A könyvvel a kezünkben olyan fogalmakról gondolkozhatunk mint #stílus, #műveltség és #önismeret. Ezek közül kettőről – a műveltségről és a stílusról – keveset és lesütött szemmel beszél a mai világ, pedig ránk férne minden szinten, mint a klasszikusok.

Ezek a fogalmak nem helyettesíthetők karrierben és munkában sem, a privát életünkről nem is beszélve. Én mindenkinek azt javaslom, hogy vegyen részt ebben a csodálatos utazásban! Az élménybeszámolókat pedig örömmel veszem ezen a fórumon is.

#Fejvadászként minden nap utazunk, mint Mihály, Erzsi vagy Ulpius Éva – ők közel 100 éve utaztak, mi most, akkor sem volt könnyű, most sem az, de néha csodálatos.

#executivesearch #accomplishment #erudition #TelkesConsulting