Mi történik?

Olvasó emberként már nézni is fárasztó az AI témájú cikkeket, posztokat, előrejelzéseket, rendezvényeket, kurzusokat a különböző felületeken.
#Fejvadászként vezetőket keresünk több mint 30 éve, hazai és nemzetközi tapasztalataink és kapcsolataink számosak, ezt a hol melankolikus, hol túlpörgetett, néha már hisztérikus zajt talán érdemes józan paraszti ésszel ellenpontozni.

A McKinsey&Company frissen publikált tanulmánya egyértelműen összegez – a belátható 10 éves időhorizonton a következő területeken nem számíthatunk az AI semmilyen megjelenésére:
– érzelmeket igénylő munkakörök,
– empátiát igénylő munkakörök,
– emberi interakciót igénylő munkakörök,
– magas szintű kognitív gondolkodást igénylő munkakörök,
– pszichológiai megértést igénylő munkakörök.

Ezenkívül az AI kutatni sem tud, hiszen nincs hozzá intelligenciája és érzelmei sincsenek, használhatatlan konstrukciós mérnöknek is, mert nem tud gondolkozni és technológia képességei is elhanyagolhatóak, pedig ha valami folyamatos fejlődésben tart minket a XXI. században, az pont a technológia.

Szerintem egy tehetséges #vezetőnek az AI-tól nincs és nem is lesz félnivalója! A futó kereséseink is azt mutatják, hogy tehetséget, motivációt, nyitottságot és empátiát keresünk. Ez elég jól hangzik, annak ellenére, hogy az AI egyik fogalmat sem tudja érdemben megélni, mi viszont igen!

#executivesearch #vezetőkiválasztás #AI #TelkesConsulting