Kell egy csapat

Kiüresedett ez a fogalom is, olyan mennyiségben kaptuk a #TeamSpirit-et az elmúlt években, hogy alig halljuk már, amikor újra elhangzik.
Nincs olyan munkanap a #fejvadász életében, hogy ne látnánk elvárásként a #leadership valamelyik definíciójában az ügyfél részéről, amikor az adott vezetői pozícióról egyeztetünk, vagy a jelöltek részéről sokszor mint hiány, vagy inkább elméletben létező fogalomként. Ez is egy hibaüzenet.
Az autósport a szenvedélyem, 30 éve űzöm, amikor van rá lehetőségem, energiám és motivációm. Amit a hétvégén a 24 órás #LeMans közvetítés adott, az több mint példaértékű!
A képlet mind a 62 résztvevő csapat számára „egyszerű”: ez a világ legnehezebb versenye az ellenfelek miatt, a pálya miatt, a tempó miatt, a hibázás lehetetlensége miatt – éjjel és nappal, esőben és napsütésben, hidegben és hőségben.
A szerelők arca tökéletes koncentrációval, ugyanezek az arckifejezések a versenyzőknél a sisak rostélya alatt, a mérnököknél és a taktikusoknál a képernyőt nézve, a csapatvezetőknél egyfolytában – alvás nélkül, óriási zajban, minden érzékszervet és a fizikumot is maximálisan próbára téve.
Lenyűgöz a #szakmai #motiváció és alázat ilyen szintje, a képernyőn keresztül is áramlik a koncentráció és az energia. Mindenki figyelt mindenkire, készenlétben állt és tette a dolgát 110%-on – ez az igazi Team Spirit!
Azon gondolkozom két napja, hogy ezt a hozzáállást hogyan lehetne modellezni és átemelni a munka és az üzlet világába?!
Egy biztos, a Le Mans stábjai nem a pénzért dolgoztak így, itt valami többről van szó: #tehetségről és #mentalitásról.

#executivesearch #teamspirit #motivation #leadership